A Művészeti Kar tanulmányi kirándulása Liszt és Haydn nyomdokain

Doborján - Kismarton – Fertőd

2018. Május 12-én, szombaton egy nagyszerűnek ígérkező tanulmányi kiránduláson vettünk részt a Művészeti Kar szervezésében.
Doborjánban kezdtük a napot, ahol megcsodálhattunk Liszt Ferenc szülőházát és a mellette lévő koncerttermet. Ezután utunkat Kismarton felé vettük, ott az Eszterházy-kastélyt, azon belül pedig a Haydn- kiállítást tekintettük meg illetve sétáltunk egyet a városban, valamint a kastélyhoz tartozó parkban. Kismartonban sor került még a Haydn-ház és a Haydn-templom körbejárására is. A kirándulást Fertődön zártuk egy sétával a kastélyparkban. A hangulat és a társaság mindvégig kellemes volt, az utazás végén még egy kvízre is jutott idő, amelyben összemérhettünk az aznap szerzett tudásunkat. Fáradtan, viszont rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza Győrbe.
Ezúton is köszönöm a szervezőknek a fáradságos munkájukat és hogy lehetővé tették nekünk, hogy közelebbről megismerkedjünk Liszt Ferenc, illetve Joseph Haydn életútjával.

Horváth Eszter I.évf. klasszikus zongora szak BA

Tovább

Beiratkozás, szolfézs és zeneelmélet szintfelmérők, kreditelfogadtatás

Minden kedves felvételt nyert Hallgatónk figyelmébe!

A Művészeti Karon az új hallgatók beiratkozása 2020. augusztus 31-én, hétfőn, 13:00 órakor lesz az intézmény Gábor József termében. (9025 Győr, Kossuth u. 5.)

A felvételi vizsga alkalmával elmaradt szolfézs és zeneelmélet szintfelmérők 2020. szeptember 02-án, 10 órakor kezdődnek a Kossuth utcai épületben. A részletes beosztást a diktálást végző oktatók a helyszínen fogják közölni.
Kérjük a BA előadóművészet és osztatlan tanárképzés 1. évfolyamára felvett hallgatókat, hogy 9.45-kor a helyszínen jelenjenek meg,
Ceruzát és radírt hozzanak magukkal.

Akik korábban felsőfokú tanulmányaik során teljesítették e tárgyakat részben vagy egészben, ill. akik BA diploma megszerzését követően folytatnák tanulmányaikat az osztatlan tanárképzés magasabb évfolyamán, mentesülnek a szintfelmérő alól. Ugyanakkor kérjük e hallgatókat, hogy semmiképpen se feledkezzenek meg a kreditek elfogadtatásáról! Erre 2020. aug. 29-ig nyílik lehetőség a NEPTUN rendszeren keresztül benyújtott kérelem útján. A kérelemhez csatolni kell a leckekönyv digitális példányát (az elvégzett és az elfogadandó tárgyak nevének és kódjainak azonosítása végett).

Tovább

Elérhetőség

Postacím:
Széchenyi István Egyetem
Művészeti Kar
9025 Győr, Kossuth L. u. 5.

Telefon:
+36 (96) 329-735 vagy +36 (96) 314-862

Fax:
+36 (96) 314-862

E-mail:
zene@sze.hu

Térkép

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel - a Városháza előtt induló 1-es busszal
Gyalog a vasútállomástól / buszpályudvartól kb. 10 perces kényelmes sétával

Galéria

Művészeti Kar Eseménynaptára

Elektronikus ZH nap 2020. október 30.
Magyar Tudomány Ünnepe 2020. november 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. november 6. - 2020. november 7.
XV. Regionális Állásbörze 2020. november 10.