A 2020/21-es tanév felvételi vizsgáival kapcsolatos tudnivalók

Kedves Felvételizők!
A 71. Magyar Közlönyben megjelent 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet 9. § (2), (3) és (5) bekezdéseiben meghatározott lehetőséggel élve, és annak előírásait betartva szervezi Karunk a 2020/21-es tanév felvételi vizsgáit. Részletekről alább nyújtunk tájékoztatást.

A Széchenyi István Egyetem Művészet Kar az alkalmassági (felvételi) vizsgákon történő részvételre kétféle lehetőséget kínál.

A) A jelentkezők számára lehetőséget kívánunk biztosítani a személyes meghallgatásra. A jelenléti alkalmassági vizsgák - a veszélyhelyzet miatt - csak egyéni, hangszeres meghallgatások keretében kerülnek lebonyolításra 2020. június 15. és július 3. között. A felvételi vizsgák időpontjai május 12-től nyilvánosan is elérhetőek honlapunkon.
A tanárképzésekre jelentkezőktől motivációs levelet kérünk, ill. a pedagógiai pályaalkalmassági felmérésére is lehetőséget adunk személyes meghallgatás keretében.

B) Azok a jelentkezők, akik nem tudnak, vagy nem szándékoznak részt venni személyes meghallgatáson, - a többi intézményhez hasonlóan élhetnek a videó feltöltés lehetőségével. Kérjük, ebbéli szándékukat 2020. június 8-án 12:00 óráig jelezzék a zene@sze.hu email címre küldött szándéknyilatkozatban.                                                                                      
A tanárképzésekre jelentkezőktől motivációs levelet kérünk, ill. a pedagógiai pályaalkalmassági felmérésre konferencia-beszélgetés keretében kerítünk sort.

Az alkalmassági vizsgák értékelésekor a felvételi bizottságnak a jelenléti és távvizsgázók teljesítményét egyenlő szempontok alapján kell elbírálnia, hátrányos megkülönöztetést sem a jelenléti vizsgázók, sem a felvételi anyagukat kizárólag digitális úton megosztó jelentkezők nem szenvedhetnek.

Mivel a személyes alkalmassági vizsgák június 15-én veszik kezdetüket, ezért a videóanyagok feltöltésének határideje június 14. 20:00. A feltöltés technikai részleteiről az e lehetőséget választó jelentkezőket email-ben értesítjük.
A videóanyagokat a társintézmények által is közzétett tartalmi, terjedelmi követelményekhez, elváráskhoz igazodva ajánlott elkészíteni. A videók kizárólag vágatlan formában, a kép és hangsáv utólagos szerkesztése nélkül kerülhetnek feltöltésre.

Szolfézs, zeneelmélet, kötelező zongora tárgyakból a felvételi vizsgán pontot nem adunk, a végső pontszámot a hangszeres felvételin elért teljesítmény adja. Ebben az évben, a kialakult bizonytalan helyzet miatt az elméleti jártasság felmérésére a felvett BA-s és osztatlan tanárszakos hallgatók számára a szeptemberi beiratkozás után tartunk szintfelmérőket. A szintfelmérés célja, hogy a csoportbeosztásokat elkészíthessük. Akik előadóművészet BA diploma birtokában folytatnák tanulmányaikat az osztatlan tanárképzésen, és  élni kívánnak a kreditbeszámítás lehetőségével, mentesülnek a szintfelmérés alól. A hangszerművész mesterképzésre jelentkezők esetében a szokásos zene intelligencia teszt ebben az évben elmarad.

Dr. Hontvári Csaba sk.
dékán

Elérhetőség

Postacím:
Széchenyi István Egyetem
Művészeti Kar
9025 Győr, Kossuth L. u. 5.

Telefon:
+36 (96) 329-735 vagy +36 (96) 314-862

Fax:
+36 (96) 314-862

E-mail:
zene@sze.hu

Térkép

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel - a Városháza előtt induló 1-es busszal
Gyalog a vasútállomástól / buszpályudvartól kb. 10 perces kényelmes sétával

Galéria

Művészeti Kar Eseménynaptára

Nyári nyitvatartás 2020. augusztus 3. - 2020. augusztus 23.
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.