Varga Tibor Zeneművészeti Intézet - Az intézmény projektekben való részvétele

Az intézmény projektekben való részvétele: 

  • A Széchenyi István Egyetem a TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0010 tehetséggondozó, a tudományos-képzési műhelyek fejlesztésére kiírt projekten az Európai Unió támogatásának köszönhetően jelentős összeget nyert, amiből a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet sikeresen pályázott a kortárs magyar zongorairodalommal foglalkozó országos fesztivál megrendezésére.
  •   A zongoraoktatásunkban méltatlanul kevés figyelmet kapó magyar kortárs irodalom elmélyültebb megismerésére invitáltuk az ország felsőfokú zenei intézményeinek zongoristáit. A meghívás - a mai gazdasági lehetőségek ismeretében- egyedi és különleges volt, amennyiben az érdeklődőknek színvonalas kurzusokat és teljes ellátást tudtunk biztosítani teljesen ingyenesen.  Kurzusaink vendégprofesszorai Körmendi Klára és Kemenes András, majd Eckhardt Gábor és Kecskés Balázs voltak, mindannyian a Zeneakadémia tanárai, akik folyamatosan  repertoárjukon tartják a kortárs zenét, kiváló előadók, emellett nagyszerű pedagógusok, nagy tapasztalattal az egy-egy kurzuson átadható ismeretek és elvárások tekintetében.

A találkozások alkalmával igazi műhelymunka folyt, melyhez az intézet kamaraterme ideális helyszínt nyújtott. A szép számú győri hallgatókon kívül elfogadták meghívásunkat a miskolci, pécsi, szegedi és budapesti zongoristák is több kísérőtanárral együtt. Külön öröm volt számunkra a helyi zeneiskola ill. szakközépiskola tanárait is diákjait látni a valóban közérdekű előadásokon. Zongora tanszakunk hallgatói meglepően és örömtelien nagy létszámban vettek részt az eseményeken, kivétel nélkül hasznosnak és tanulságosnak ítélve a tanultakat, tapasztaltakat.

Vendégeink is lelkesen köszönték és pozitívan véleményezték ezt a kivételes lehetőséget, ahol valóban találkozhatott a szakma.2013. márciusában került sor a 4. nemzetközi fúvóskarnagyi mesterkurzusra, melynek vezetője a nemzetközi fúvósélet kimagasló képviselője, az University of Florida professzora, Marosi László. A kurzusra hallgatók érkeztek Németországból, Ausztriából is. A kurzus témája a legutóbbi években fúvós nagyzenekarra komponált művek előadási problémája volt.

Elérhetőség

Postacím:
Széchenyi István Egyetem
Művészeti Kar
9025 Győr, Kossuth L. u. 5.

Telefon:
+36 (96) 329-735 vagy +36 (96) 314-862

Fax:
+36 (96) 314-862

E-mail:
zene@sze.hu

Térkép

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel - a Városháza előtt induló 1-es busszal
Gyalog a vasútállomástól / buszpályudvartól kb. 10 perces kényelmes sétával

Galéria

Művészeti Kar Eseménynaptára

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.