Varga Tibor Zeneművészeti Intézet - Az intézmény tudományos tevékenysége

Az intézmény tudományos tevékenysége:

Intézetünk az egykori Zsinagóga épületegyüttesében található, amely egyben az ország egyik legszebb koncerttermét is magában foglalja. Az Egyetemi Hangversenyterem nem csupán képzőhely, hanem a győri kulturális, művészeti élet kedvelt helyszíne.

Intézményünk két tanszékén – a Szólóhangszerek és Művészetelmélet, valamint a Zenekari Hangszerek Tanszéken – hangszerművészeket, zenekari- és kamaramuzsikusokat, zeneiskolai tanárokat képzünk. A zenetanár szakos hallgatók a pedagógiai gyakorlatukat és a szakmódszertani iskolai gyakorlatukat a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában és AMI-ban teljesíthetik.

Intézetünkben három nagy együttes működik. Közülük a Ménesi Gergely vezette Egyetemi Zenekar és a Szabó Ferenc irányításával tevékenykedő Győr Symphonic Band rendszeres résztvevője a város koncertéletének. Legfiatalabb együttesünk, az Egyetemi Kórus – mely a hallgatóinkon kívül szeretné magához vonzani a város énekelni vágyó polgárait – elsősorban oratórikus művek előadását tűzi célul.

Elérhetőség

Postacím:
Széchenyi István Egyetem
Művészeti Kar
9025 Győr, Kossuth L. u. 5.

Telefon:
+36 (96) 329-735 vagy +36 (96) 314-862

Fax:
+36 (96) 314-862

E-mail:
zene@sze.hu

Térkép

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel - a Városháza előtt induló 1-es busszal
Gyalog a vasútállomástól / buszpályudvartól kb. 10 perces kényelmes sétával

Galéria

Művészeti Kar Eseménynaptára

Egyetemi TMDK és Tehetségnap 2018. április 25.
Munkaszüneti nap 2018. április 30.
Munkaszüneti nap 2018. május 1.
Elektronikus ZH nap 2018. május 2.